Svar på spørsmålene

◊ Hvorfor begyndte du at blogge :)?
Da jeg begynte å blogge i januar 2009, var det fordi jeg egentlig savnet lekser bittelitt. Jeg savnet å skrive.

◊ Hvordan klarer dere å holde gang i gnisten i forholdet siden dere bor så langt fra hverandre? For at det skal fungere snakker dere sammen hver dag?
Det er ikke alltid like lett. Vi "krangler" kanskje litt for mye, siden vi begge er slitne av å bo slik som det vi gjør. Men vi forstår jo hverandre, og klarer godt å skille på en seriøs krangel og de som bare er tullete. Noen ganger opplever vi avstanden som positivt for å holde gnisten i gang også. For da gleder man seg veldig til å se hverandre igjen, og man blir på en måte "nyforelska" hver gang man møtes igjen. Vi snakker sammen hver dag ja, og det er mye lettere nå som vi begge har iPhone. Da kan vi snakke på viber og tango (gratis app'er for å sende mld, ringe og se hverandre) gjennom hele dagen, istedet for å avtale når vi skal snakke.◊ Hvor gammel er den nydelige datteren din nå?
Ella er 2 år og 10 måneder. Ho fyller 3 år den 31. desember.

◊ Har du lyst å gå på skole igjen, evt. hva?
Hvis jeg skulle begynt på skole igjen, ville jeg valgt å bli barneskolelærer. Men det kommer jeg nok aldri til å fullføre.

◊ Hvordan har du det om dagen?
Jeg har det bra, takk som spør :) Vi kom hjem fra Tyrkia i går. Det var tøft å reise fra Hilmi, men heldigvis kommer han snart etter. Så jeg har det fint!

◊ Hvor mange søsken har du?

Jeg har en fantastisk søster som heter Camilla ♥◊ Kan du legge ut videoblogg av både deg, Hilmi og Ella? Er så koselig der man kan se dere "live" :)
Skulle gjerne gjort det altså, men det hadde bare blitt så utrolig kleint :P

◊ Hvordan er tanken ang å få Hilmi til Norge for godt? Er det lenge til det skjer?
Det som er "greia" er at jeg må ha en fast 100% stilling før vi kan søke han hit. Derfor vet vi rett og slett ikke, og den følelsen der unner jeg absolutt ingen. Uff! 

◊ Hva liker du best og hva liker du minst med Tyrkia?
Kommer egentlig ikke på noen negative ting.. Jeg liker best at menneskene er så varme i forhold til oss kalde nordmenn. Og været så klart.

◊ Jeg er nettopp i startfasen når det gjelder bekjentskap til en tyrker og lurer på om du har noen tips til hvordan klare å holde kontakten og utvilke det som man kanskje har på gang, til tross for avstanden?
Sette av tid til hverandre, selv om man er i hvert sitt land. Ha en skype-"date". Se en film "sammen", sov "sammen". Høres kanskje snålt ut, men dette gjorde jeg og Hilmi mye i starten. Det funket hvertfall for oss. Også besøkte jeg han så ofte som mulig.

◊ Hvor lenge var du og Hilmi sammen før han kom på besøk til deg i norge første gang?
Vi hadde vært sammen i 1,5 år da han kom til Norge første gang.

◊ Har han noen gang fått nei til visumsøknad for å komme på besøk til deg?
Ja, han fikk nei første gangen vi søkte. Da hadde vi kun vært sammen i 5 måneder, og det var en del av begrunnelsen. Han fikk også nei andre gang vi søkte, men da søkte vi om arbeidsvisum. Det var jo utrolig teit, men så fikk han ja den tredje gangen. Alle gode ting er tre :)

◊ Hvor er Katrine om 5 år?
Om 5 år bor Katrine i en fin leilighet i Fredrikstad. Ho bor sammen med ei datter på snart 8 år, og ei på 2,5. Ho bor også sammen med drømmemannen, som endelig kom til Norge for 4 år siden. Ho har fått seg fast jobb som ho trives kjempegodt i. Ho tok lappen for 3 år siden, og kjører rundt i en fin familiebil. Insallah ♥

◊ Hva vil du si er dine beste egenskaper?
Jeg er snill og omtenksom. Ærlig og presis. Og en god lytter.◊ Hvorfor er det ikke aktuelt å bo fast i Tyrkia?
Det er av flere grunner egentlig..
1. Vi hadde ikke klart oss på kun Hilmis servitørlønn (slik den er pr. i dag hvertfall). 
2. Jeg har jo ikke prøvd, men har hørt mye om at det er vanskelig for oss å få jobb i Tyrkia. Jeg er altfor rastløs til å være turkish housewife.
3. Jeg vet garantert at jeg hadde blitt utrolig deprimert over savnet av familie og venner der hjemme. 
4. Mye lettere for oss å reise på ferie til Tyrkia med norsk lønn, enn å reise på ferie til Norge med tyrkisk lønn.
5. Hilmi er vant med å bo langt vekk fra familien sin, men det er ikke jeg.
6. Jeg ønsker at Ella skal gå på norsk skole (kan egentlig ikke utdype hvorfor, det bare er sånn). 

◊ Er du lykkelig?
Jeg føler at jeg er så lykkelig som jeg kan være i den situasjonen vi er i. Jeg lever liksom med noe tungt på skuldrene hele tiden, men er likevel lykkelig på en måte. Jeg er lykkelig fordi jeg har funnet kjærligheten, for at jeg er gift og for at jeg har verdens fineste datter som gir meg så utrolig mye glede i hverdagen. Jeg er lykkelig for at jeg har venner og familie som alltid er der, og for at jeg har alt jeg trenger og mer til.

◊ Planlegger dere å få et barn til? :D
Vi har ikke planlagt noe, men vi har lyst på et barn til etterhvert.

◊ Hva er grunnen til at Hilmi ikke får komme til Norge?
Det er fordi jeg ikke kan forsørge han enda, som jeg svarte på litt over her.

◊ Hva tenker du om at mange har sagt til deg at Hilmi bare lurer deg?
Det er ikke mange som sier det lengre. Svært sjeldent nå faktisk. Men det påvirket meg litt i begynnelsen av forholdet vårt. Jeg var jo redd for at han var som "alle andre" (som folk sier så fint). Men nå er jeg ikke redd for det, og det påvirker meg ikke om noen sier det. Jeg må da bare si at han er en utrolig god skuespiller om han gjør dette kun for å komme til Norge liksom. Da burde han kanskje valgt en annen jente også, som var litt mer etablert, hehe..

◊ Jeg bare lurer på en ting fordi jeg er sammen med en tyrker og har veldig lyst til at han skal komme og besøke meg her i Norge. Koster det noe å få visum hit? og hvor mye isåfall? Tar det lang tid å få svar på søknaden? Er det vanskelig å få besøksvisum hit?
Det koster jo litt, men jeg husker ikke akkurat hvor mye. Det koster for papirene man må fikse, og for oversettelsene. Også koster det noe for timen man bestiller til den norske ambassaden. Det tar ca. to uker å få svar. Innvilgelsesprosenten i Ankara var på 84% i 2012. Hvis man har alle papirer i orden, forholdet deres ser ekte ut og hvis han har en grunn for å returnere til Tyrkia, så burde det ikke være noe problem. Du kan lese mer om besøksvisum på udi.no :)

◊ Hvordan har det vært å oppdra Ella med faren og sin store kjærlighet så langt unna?
Det har gått helt greit. Både jeg og Ella savner han selvfølgelig hver eneste dag, men det går fint. Jeg bor hjemme hos foreldrene mine, og spesielt mamma som er hjemmeværende er en fantastisk støtte, og jeg får mye hjelp av ho. Jeg får også hjelp av min flotte pappa og min fantastiske søster. Og selvfølgelig resten av "folka mine" om det trengs.

◊ Hvordan takler mannen din avstanden til dere begge i lengden? :)
Jeg har jo svart på litt av det samme. Men vil jo si at han takler det fint. Han har så klart dårlige dager, men han er flink. Han er kjempesterk. My rock ♥

◊ Hvordan takler du den?
Jeg syns jeg takler det bra. Jeg klarer å leve et "normalt liv", og jeg klarer å smile, le og ha det gøy. Har selvfølgelig dårlige dager jeg også, men jeg er også sterk. Må jo være det.

◊ Får Ella lære mye om begge kulturer fra deg, siden dere er mest i Norge?
Ella lærer vel ikke så mye om den tyrkiske kulturen når vi er i Norge, men jeg føler at vi har vært nok i Tyrkia til at ho får lært om den også. Ho syns f.eks. det er helt naturlig at vi sitter på gulvet å spiser når vi er hos svigermor og svigerfar. Mens ho syns det er helt naturlig å spise ved bordet når vi kommer hjem igjen. Ho stiller ingen spørsmål ved det, så ho er vant med forskjellige kulturer.

◊ Hvordan går avskjedene da dere må reise fra mannen og pappa hver gang? Hvordan prøver du å takle det mtp Ella tilstede?
Det går greit. Jeg gråter noen ganger, andre ganger ikke. Det kommer litt ann på situasjonen, og om vi vet når vi skal treffes neste gang eller ikke. Jeg prøver så klart alt jeg kan å være sterk for Ella sin skyld. Ho pleier å ta det greit også. Ho gråt litt denne gangen fordi pappaen ikke skulle være med, men det går bra når jeg forklarer at det ikke er så veldig lenge til vi sees igjen.

◊ Hva sier familien til mannen om at han en dag flytter til Norge sammen med dere? :)
De syns det bare er fint for hans del. De ser han ikke så mye som de skulle ønske uansett, med tanke på at han bor 4 timer unna de..

◊ Spiser Ella gris?
Nei.

◊ Hvis dere får en sønn, skal han omskjæres?
Ja.

◊ Hvor jobber du hen?
Jeg jobber på Bohus :)

◊ Når håper dere å få Hilmi til Norge igjen?
Han kommer på besøksvisum den 7. desember, og blir til 6. mars.

◊ Hva synes du om meg? :D
Jeg syns du er kjempefin, Nora!! Både på innsiden og utsiden. Jeg ser på deg som ei god venninne,
og er veldig glad i deg ♥ Skulle ønske vi fikk til å treffes oftere!

◊ Kan du legge ut video av Ella som danser, ho er jo såå søt?
Det skal jeg få til en dag!

◊ Hva gleder du deg mest til akkurat nå?
At Hilmi kommer til Norge!

◊ Hva er dine største bekymringer i hverdagen?
Å ikke vite når Hilmi får flytte til Norge. Det plager meg hver dag.

◊ Hva er det absolutt beste du vet å gjøre (bortsett fra å være samme Ella og Hilmi)?
Å kjøre karuseller :D

◊ Kunne du tenkt deg å flytte til Tyrkia for en periode?
Ja, det kunne jeg absolutt vurdert. Men det ville jo bare stoppet opp enda mer for oss.

◊ Plukker Ella opp engelske ord som du og Hilmi snakker sammen?
Ikke av at vi snakker sammen foreløpig hvertfall. Men ho har lært seg å blandt annet telle til 10 på engelsk etter å ha sett diverse youtube-videoer.◊ Hvordan trives Ella i barnehagen?
Ho trives kjempegodt, og gleder seg veeeeldig til i morgen! :D

◊ Hvis du kunne gjøre en ting for å gjøre verden til et bedre sted, hva ville du ha gjort?
Hmm.. Vanskelig spørsmål. Men kanskje at alle mennesker fikk tilgang på rent vann..?

◊ Tror du at Hilmi og du hadde fortsatt vært sammen hvis dere ikke hadde fått Ella?
Ja, det tror jeg. Ho er ikke grunnen til at vi er sammen.

◊ Kan du linke til de bloggene du kjenner med tyrkisk kjæreste?
Sissel, Silje, May-Lise, Karen Emine.. Huff, føler det er noen jeg glemmer. Skrik ut om jeg har glemt noen!

◊ Drømmeyrke?
Barneskolelærer.

◊ Hvordan fikk du lov til å reise til Tyrkia alene rett etter du ble sammen med Hilmi?
Ja, det lurer jeg også på, hehe. Det var vel fordi jeg aldri har løyet for foreldrene mine, jeg drakk ikke alkohol, festet ikke, oppførte meg pent. De stolte på meg, og syns det var greit at jeg dro.

◊ Hvis dere evt kjøper dere leilighet i Tyrkia, hvor vil dere ha den?
Alanya-området.

◊ Har du vurderte å konvertere til Islam?
Nei, det har jeg aldri vurdert.

◊ Når håper du på å få Hilmi til Norge?
Håper på å få han hit innen 2014, men vet ikke om det er realistisk.

◊ Har aldersforskjellen vært noe problem mellom dere?
Nei, den merker vi veldig sjeldent noe til i det hele tatt.

◊ Er Ella muslim? Eller oppdrar du/dere henne på en muslimsk måte?
Ella spiser ikke svin. Men ho skal få velge selv om ho vil være muslim, kristen eller hva det måtte være.

◊ Hvilke forskjeller er det i barneoppdragelse mellom Norge og Tyrkia / mellom deg og Hilmi?
Jeg og Hilmi har de samme tankene om barneoppdragelse. Jeg har ikke så veldig mye peiling på hvordan "den typiske normann" eller "den tyrkiske tyrkeren" gjør det.

◊ Opplever dere noen problemer eller konflikter i forhold til barneoppdragelse?
Nei, ikke til nå hvertfall.

◊ Hva tenker Hilmi om å bo i Norge? Positive ting, negative ting, borte fra familie, klima, nordmenn etc.?
Tror han tenker at det blir helt greit. Han er vant med å være lang borte fra familien sin. Og det eneste han syns er negativt utenom det er vel klimaet. Men sånn er det jo bare..Jeg tok vekk noen spørsmål, for de var ganske like noen av de.
Håper dere ble fornøyde med svarene :) Ikke noe video denne gangen heller, det ble bare for kleint..

9 kommentarer

May-Lise

28.10.2013 kl.16:00

Mange fine svar :)

Håper dere snart får leve sammen som en familie, det fortjener dere :)

Katrine

28.10.2013 kl.16:55

May-Lise: Tusen takk <3

Silje Jørgensen Dogan

28.10.2013 kl.17:46

Fine svar snuppa :-) Jeg håper det ordner seg for dere med tanke på familiegjenforeningen. Du har ikke vurdert hjemmesykepleie eller noe i den duren da? Være helgevakt når du ikke jobber på Bohus og evt ta ekstravakter når du har tid? Det er jo alltid behov i helsesektoren og det er jo mye tillegg å tjene på. Alt du trenger er jo en fast jobb (i alle fall for den perioden dere søker for), så om det ikke er det helt store for deg, så kan man jo alltids finne på noe annet så lenge visumet er i boks :)

Nora Bjørnson

28.10.2013 kl.20:55

Så fine svar :D Åhh, vi må få til å treffes mer <3

Katrine

28.10.2013 kl.23:00

Silje Jørgensen Dogan: Takk for det <3 Det har jeg tenkt en del på, men jeg har dessverre ikke førerkort..

Silje Jørgensen Dogan

28.10.2013 kl.23:06

Det har ikke jeg heller, men det gjør ingenting! :) Jeg har jo nettopp begynt som helgevakt i hjemmesykepleien her i området jeg bor. Du kan jo få gåruter på f.eks serviceboliger eller i nærområdet der du bor. Bor jo en del gamle der, f.eks. Det er bare å prøve seg. Jeg heier på deg! <3

Katrine

29.10.2013 kl.00:01

Silje Jørgensen Dogan: Åja, det visste jeg ikke :) Da skal jeg sjekke det opp nærmere :) Tusen takk for tips <3

Cecilia.

29.10.2013 kl.00:11

Artig å lese de gode svarene :-)

Hva med å arbeide sykehjem/ gamlehjem? Der trenger de alltid noen og det er mange ledige stillinger der. Da kan man jo hoppe inn og arbeide litt ekstra.

Katrine

29.10.2013 kl.00:19

Cecilia.: Fint du likte de! Jeg holder utkikk :D

Skriv en ny kommentar

hits