Svar på spørsmålene

# Hvordan er det å bo i Tyrkia?
Det er herlig å bo her når jeg vet det er for en kort periode. Jeg kunne ikke tenke meg å bo her fast. Men sånn som vi har det nå, så har vi det bare fantastisk. Jeg nyter livet som husmor!

# Hvordan møttes du og kjæresten din?
Vi møttes på jobben hans. Han jobbet da på en restaurant i havna i Alanya, og vi begynte å snakke veldig smått der. Senere fikk vi hverandres msn, også ble vi rett og slett kjent over nettet. Jeg reiste ned etter vi hadde snakket sammen hver dag i ca. 6 uker, og da ble vi sammen!

# Vil du og Hilmi ha flere barn i fremtiden?
Jeg vil hvertfall ha det, hehe. Hilmi sier at han ikke vil ha fler, men jeg tror nok han kommer til å ville ha fler etterhvert. Jeg tenker hvertfall en til, kanskje to!

# Hvilke tyrkiske navn liker du?
Guttenavn: Adnan, Ayhan, Aydin, Deniz, Emir, Kadir, Ilyas og Cemil (c'en har en slags dj-lyd).
Jentenavn: Ayse (sh-lyd på s'en), Aylin, Alara, Alev og Emine.

# Hvordan tok foreldrene dine det da du sa du ville slutte på skolen?
De var selvfølgelig ikke super-happy, men de tok det kjempebra fordet. De har alltid støttet meg gjennom alt! Såå glad i dere, mamma og pappa!

# Hvor kunne du tenke deg å jobbe i fremtiden?
I grunn har jeg ingen spesielle ønsker. Har aldri drømt om en spesiell jobb. Jeg kunne egentlig ha tenkt meg å jobbe i hjemmesykepleien, men jeg tror ikke jeg hadde fikset bleie-skifting på andre enn ungen min, dessverre.. Ellers trives jeg veldig godt med å jobbe i butikk!

# Har du aldri opplevd skeptiske blikk eller kommentarer når du har sagt at du er sammen med en tyrker?
Jo, det har jeg. Det har vel vært mest anonyme på bloggen, og det velger jeg så klart å ikke bry meg om i det hele tatt.. Ingen av mine nærmerste har sagt noe stygt, og det er jo viktigst.

# Hvilke butikker kjøper du klærne dine i?
Jeg er veldig fan av billig-butikker! Handler som oftest på H&M, Cubus, Lindex, Kappahl og Gina Tricot.

# Hva synes du er det beste/verste med Tyrkia?
Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på hva som er best med Tyrkia.. Det er liksom alt! De hyggelige folka, den koselige stemningen overalt, gatene, stedene, varmen osv.. Det verste er at det kan bli for varmt.

# Hvilke land har du vært i utenom Tyrkia?
Norge, Sverige, Danmark og Spania.

# Hvordan reagerte familien din når du sa at du hadde fått deg tyrkisk kjæreste?
De reagerte kjempebra. Det var ingen som hadde noe negativt å si om det i det hele tatt. De var vel kanskje litt skeptiske i begynnelsen, men etterhvert ville de bare møte han og bli kjent med han.

# Hvordan vet man at en person virkelig er forelsket i deg?
Ehm, litt vanskelig å svare på. Noen ganger kanskje bare vet man det, mens andre ganger må man snakke sammen om det. Tror ikke det finnes noen fasit på det.

Har kortet litt ned på dette spørsmålet:
# Jeg har kjæreste fra annet land - han er ganske god i norsk og veldig god i engelsk. Vi kan snakke om det meste uten noe problem. Men når det gjelder det å snakke om følelser, så sitter jeg ofte igjen med en følelse av at han bare har forstått halvparten av det jeg ønsket å formidle. Følelser er vanskelig å snakke om på annet enn sitt eget morsmål. I tillegg kommer nok han fra ett land der man ikke snakker mye om følelser - iallfall ikke menn. Kjenner du deg igjen i dette? Noen gode tips? :o)
Hilmi er ikke veldig flink til å snakke om følelser og den slags, så jeg kjenner meg igjen i dette. Det har vel mye med kulturen å gjøre, og at han ikke har vært vandt med det før. Men når vi virkelig går inn for å prate om noe, så gir vi oss ikke før begge har forstått hverandre. Tror det er viktig med kroppsspråk og noen ganger også Google Translate, hehe. Ellers har jeg dessverre ingen spesielle tips. Kanskje du bare må fortelle han at du ikke vil gi deg før begge har forstått alt..?

# Er du og Hilmi gift? Så på det bilde der han bærer Ella at han har ring på venste ringfinger.
Vi er gift på tyrkisk vis, ikke på papiret. Grunnen til at han har ringen på den venstre fingeren, er at høyrefingeren hans bare er halv (farfaren hans greide å kutte den av da Hilmi var liten. Ikke med vilje så klart, haha. Long story!). Så da syns han det er finere på den venstre.

# Jeg vet jo at, når du er i tyrkia så bor du å hilmi sammen. Men når du er i norge, hvor bor han da? har han egen leilighet eller bor han i deres?
Han bor i leiligheten vår når jeg er i Norge også.

# Er du god på å snakke tyrkisk?
Jeg kan dessverre ikke skryte på meg det, nei.. Jeg kan mange ord, men er ikke så flink til å prate.

# Hvor jobber du hen?
Akkurat nå jobber jeg jo ikke da, men jeg er ansatt på Bohus. Jobber i interiøravdelingen.

# Kan du hilse Hilmi fra meg? :)
Hehe, det kan jeg vettu!

# Har du vært i Oba før? Isåfall, liker du stedet?
Ja, jeg har vært der. Ikke så mange ganger, men det er fint der! Husker det var et koselig lite marked der om kvelden, og vi fikk god mat på restauranten vi spiste på.

# Favoritt tv-serie?
Frustrerte Fruer.

# Kan du linke til andre blogger som har kjæreste i Tyrkia?
Det kan jeg vettu! Er så mange herlige jenter!
Anne er gift med Yusuf.
Anette er gift med Özgür, og de venter deres første barn sammen.
Sissel er sammen med Fatih, og de venter også deres første barn sammen.
Cecilie er gift med Yasin.
Silje er sammen med Ozan.
Heidi er gift med Ibo.
Renate er gift med Hüseyin.
Jane er gift med Hayrettin.
Håper ikke jeg har glemt noen!

# Kjenner du mange andre tyrkiske personer? (ikke slekten til Hilmi)
Ja, har jo blitt noen bekjentskaper etter litt over to år.

# Hva liker du best å gjøre når du er i Tyrkia?
Bade og sole meg. Ikke nå da, for nå er det alt for varmt for det. Særlig når jeg har Ella. Sååå jeg er hvit som en snømann! Pinlig..

 # Yndlingsmat?
Ingenting over, ingenting ved siden av - taco!

# Yndlingsplagg?
Tunika og tights.

# Om dere hadde hatt bra økonomi og du hadde hatt råd til å reise til norge noenganger i året, kunne du fortsatt ikke tenke deg å bo i tyrkia?
Et litt vanskelig spørsmål, men hadde vel vurdert det mye sterkere da, ja.

# Hvordan ser en arbeiduke ut for Hilmi?
Han er på jobb hver dag. Men han har ca. 4 timer fri midt på dagen. F.eks: Han drar på jobb kl. 10, kommer hjem kl.1 og blir til 5. Og på søndag begynner han ikke på jobb før klokken 4-5. Når han slutter er avhengig av hvor mye kunder det er. Kan være alt fra 22-2.

# Hvor mange penger sånn ca. bruker dere i måneden i Tyrkia?
Jeg aner rett og slett ikke. Dessverre..

# Er det mye matretter du savner fra Norge når du er i Tyrkia? Hva sa i så fall?
Ja, det er det. Men det er jo så masse godt her også! Det jeg kommer på i farten er pølser, grandiosa (hehe), kneipbrød og ellers pålegg.

# Skal Ella spise svin?
Vi skal ikke gi ho det før ho eventuelt spør om å få smake selv.

# Er det mer krevende å være mamma nå som ho beveger seg mer, er mer våken osv?
Ja, det er det jo. Ho krever mye oppmerksomhet, og det er veldig vanskelig å få ho til å sovne. Men det går jo kjempebra! Jeg blir ikke utslitt liksom, hehe.Ella to måneder ♥ Den tiden ho bare sov og drakk melk..

3 kommentarer

Jane

06.08.2011 kl.22:25

Joooo du glemte meeeg :( (på det spm om andre blogger med tyrkisk kjærest)

Kristin

08.08.2011 kl.00:36

Det hjelper litt å lese om andre i samme situasjon, så takk for linken til andre:) Jeg har også kjæreste i Alanya, og deler av familien hans bor i Mahmutlar:) Nå regnes det på dager, timer og sekunder før jeg endelig skal ned neste uke, men du vet..tiden går jo aldri fort nok :) Nyt tiden med hverandre :)

Katrine

08.08.2011 kl.10:14

Kristin: Bare hyggelig :) Åja, så moro da! Hehe, kjenner igjen det ja.. Tiden går aldri fort nok nei :) Takk, god tur nedover til deg!

Skriv en ny kommentar

hits