Svar på spørsmål

Hva er det beste og verste ved å være gravid?
Det beste ved å være gravid er følelsen man kjenner. Det går ikke ann å beskrive det, det er bare helt fantastisk. Det er helt utrolig å tenke på at et bitte lite menneske lages inne i kroppen min! Og hver gang jeg kjenner et spark. Åh, det er så utrolig herlig.

Det verste ved å være gravid er kvalmen, og hvor vondt det gjør. Nå er jeg ikke kvalm lenger, men jeg bare spydde de tre første månedene. Nå har jeg så mye plager at det går utover alt jeg gjør i hverdagen. Jeg har vondt overalt, og bare å gå er ett mareritt noen ganger.

Hvor lenge har du igjen til termin?
Ca. 14 uker.

Hvordan var det å gifte seg på den tyrkiske måten? Anbefaller du det?
Det var veldig spesielt, og utrolig gøy. Det er noe helt annet enn det vi er vant med i Norge. Så ja, jeg anbefaller det absolutt. Det er en opplevelse for livet! Nå skal vi jo ha bryllup i Norge også. Hvis vi ikke skulle hatt det, ville jeg jo blandet de to verdenene litt.

Hvordan skal du greie og få innvilget familie permisjon for Hilmi visst du ikke har fulltidsjobb?
Jeg tror nok ikke jeg greier det nei. Men så har vi ikke søkt enda heller da.

Er du ikke redd for at Hilmi gjør dette bare for å komme til Norge?
Nei, jeg går ikke rundt og er redd for det, nei.

Eller at han vil en dag tvinge deg til og konvertere?
Jeg bestemmer over meg selv, selv om vi er gift. Hvis han hadde hatt så innmari lyst på en muslimsk kone, så kunne han vel funnet seg en annen..

Jeg kjenner noen som giftet seg med en tyrker og fikk 3 barn, nå blir hun holdt fanget i Sverige hvor hun blir tvingt til og dekke seg helt, han slår hun, han får barna i mot hun og bestemoren og mye annet drit! er ikke du redd for at hilmi kanskje kan være sånn? Vet jo selvfølgelig alle er ikke sånn, men du vet aldri! Hun fortalte til meg at han framstod som den perfekte så etter en stund når de hadde giftet seg så forandret han seg helt! Et til spørsmål, har dere ingen problemer med kulturene?
Først av alt må jeg bare spørre deg hvordan du kjenner denne dama? Og hvorfor du ikke prøver å hjelpe ho hvis du vet at ho blir holdt fanget?

Nei, jeg går ikke rundt og er redd for at Hilmi kanskje er sånn. Selvfølgelig kan jeg aldri vite, for det er mange som har blitt lurt. Men har du aldri hørt om norske menn som er slemme? Norske menn som slår? Skal jeg aldri få meg mann da, tilfelle han slår? Jeg blir ikke inne når sola skinner, fordi jeg kan få hudkreft om jeg går ut liksom. Tar du poenget?

Vi har hatt noen små problemer med språk og kultur, ja. Men aldri så store at det har gått utover forholdet vårt.

Hvilket visum har dere søkt? Hvis dere har søkt familiegjenforening hvordan har dere gjort det når du ikke jobber fulltid?
Vi har bare søkt om besøksvisum, ikke familiegjenforening.

Skal du lære deg tyrkisk?
Jeg har veldig lyst til det ja. Håper at jeg kan det flytende en vakker dag!

Hvordan skal dere gjøre det med Ella, skal hun lære begge språk med engang?
Jeg kommer til å prate norsk med ho, og Hilmi skal prate tyrkisk med ho. Så ja, ho skal lære begge språk fra ho er helt liten.

Vet du om det er sånn at tyrkere bytter jobb hvert år? Eller kan de jobbe samme stedet flere år på rad?
Nei, ikke alle hvertfall. Det er ingenting i veien for at de kan jobbe samme stedet flere år på rad, så lenge alt går greit.

Hva kostet bryllupet ditt sånn alt i alt med kjole og div?
Jeg aner rett og slett ikke. Det var Hilmi sine foreldre som ordnet med lokale, og alt annet rundt det. Jeg har rett og slett ikke peiling, hehe. Det eneste jeg er helt sikker på, er at vi betalte 700 lire for kjolen min, og 300 lire for dressen til Hilmi.

Hvor gammel er Hilmi?
Oi, lei av dette spørsmålet. Skal jeg skrive det i headeren? 26 år.

Det jeg lurer litt på i denne spørsmålsrunden er hva slags tanker du har rundt det å være 17 og gravid. Veldig mange her fokuserer på at du skal ha barn med en tyrker, men jeg lurer litt på hvordan det føles for deg å være såpass ung. Har forstått at du føler deg klar, men hvordan føler du det i forhold til vennene dine på samme alder? Har dere glidd fra hverandre? Har du flere venner i samme situasjon?
Det føles fantastisk å være 17 år og skulle ha barn. Jeg har alltid drømt om å få barn, og jeg har alltid hatt lyst på det tidlig. Nå var ikke den lille prinsessa vår akkurat planlagt, men at ho kommer til verden er jo bare ett tegn på at det var meant to be. Nå har jeg aldri vært den jenta som har hengt i taklampa på fest, eller gått ut hver helg. Så hvis vennene mine har lyst til å gjøre det, så hadde jeg ikke blitt med uansett om jeg hadde hatt barn eller ikke. Jeg har ikke så mange venner, men de få jeg har setter jeg utrolig stor pris på, de støtter meg og jeg trenger ikke fler heller. Jeg har jo verdens beste Maylen da, som selvfølgelig blir tante for lille Ella! Jeg har ingen venner i samme situasjon, nei.

Jeg ser forresten at søsteren din er ofte sammen med deg i Tyrkia, har hun også kjæreste der? Kommer hun og Hilmi godt overens?
Camilla har ikke vært så ofte sammen med meg her, men denne perioden har ho heldigvis fått til å komme ned først en uke og senere to uker! Ho har ikke kjæreste her. Ho og Hilmi kommer godt overens, heldigvis. Hvis ikke de hadde gjort det, vet jeg ikke hva jeg skulle gjort. De betyr verden for meg begge to, og at de liker hverandre betyr så mye.

Får du høre mye negativt i og med at du er sammen med Hilmi?
En del, ja.

Hvordan takler dere avstanden?
Det er vanskelig å forklare hvordan man takler det. Jeg tror aldri noen kan forstå hvordan det er, med mindre du er i akkurat samme situasjon selv. Noen dager er forferdelige, andre dager er greie. På en eller annen måte klarer vi å tenke at det blir bedre senere. Vi skal bo sammen, vi skal få se hverandre hver dag. Vi må bare vente litt lenger enn andre folk må.

Hvordan møttes dere, og hvordan ble dere sammen?
Vi møttes på den restauranten han jobbet på da. Vi snakket hver eneste dag med webcamera på msn, og litt senere bestemte jeg meg for å reise ned og sjekke hva som var der. Da sa det bare klikk, og etter det har det vært oss.

Var du noen gang i tvil på om du kunne stole på Hilmi?
Har selvfølgelig vært skeptisk, men jeg stoler på han hundre prosent.

Hvordan taklet foreldrene dine at du ble gravid?
De taklet det kjempe fint. De sa at det så klart ikke var noen drømmesituasjon, men at de kom til å støtte meg hundre prosent uansett! Nå gleder de seg masse til å bli besteforeldre.

Hvorfor går du ikke på skole/har sluttet, og hva er grunnen for at du heller ikke har tenkt å begynne på skole?
Fordi jeg hater skolen. Fordi jeg hater tanken på å stå opp klokken seks hver dag, for så å gå til en deprimerende plass og sitte på en hard stol og høre på at en lærer prater hele dagen. Jeg klarer ikke å lære på den måten. Så hvis jeg skal ta utdanning senere, så må det nok bli over nett.

Når sluttet du på skolen?
Jeg sluttet på skolen etter tiende klasse i 2008. Jeg prøvde meg så to år på rad på videregående. Første året klarte jeg en dag, og det andre året klarte jeg en uke.

Er det engelsk du og Hilmi bruker for å komunnisere, og er begge isåfall gode i språket slik at dere klarer å forstå hverandre?
Det er engelsk vi kommuniserer på ja. Ingen av oss er særlig gode i språket, men vi klarer alltid å forstå hverandre.

Beskriv følelsen om hvordan det er å ha et barn inni deg?
Som jeg har sagt før, det er ubeskrivelig. Tror ikke det går ann å forstå før man er gravid selv. Det er en enorm kjærlighet jeg føler til det lille nurket, selv om jeg ikke har møtt ho enda. Det er helt fantastisk, virkelig. Hjertet mitt hopper litt hver gang ho beveger på seg!

Når barnet er født, skal Hilmi flytte til Norge da?
Ikke med en gang, men forhåpentligvis så fort som vi får det til.

Skal dere lære barnet norsk, engelsk, tyrkisk eller hva blir det?
Jeg skal som sagt prate norsk og Hilmi skal prate tyrkisk med ho. Men det kan jo hende ho plukker opp noen engelske ord også, i og med at jeg og Hilmi snakker mest engelsk sammen.

Hvordan ser du for deg familielivet med Hilmi når han kommer hit med tanke på at dere skal leve som en selvstendig liten familie, bare dere tre etterhvert?
Litt vanskelig spørsmål i grunn. Jeg ser jo liksom for meg at vi bor i en leilighet i Fredrikstad, at vi begge har fast jobb og at Ella går i barnehagen. Jeg gleder meg masse til å skulle klare meg helt på egenhånd. Bare meg, Hilmi og lille prinsessa vår.

Hvordan vil dere oppdra den lille i forhold til de forskjellige kulturene?
Jeg har aldri tenkt at det kommer til å bli noen kulturkræsj med tanke på Ellas oppvekst. Vi er stort sett enige om det meste, og det er sånn jeg alltid har villet hatt det. Han kommer nok til å være litt strengere enn meg angående gutter, innetider osv. når ho blir eldre, men det får vi ta da.

Hva er din plan fremover og hvilket syn ønsker du at hun skal ha ovenfor deg og Hilmi?
Tenker du på utdanning/jobb da? Akkurat nå har jeg egentlig ingen planer i det hele tatt. Det viktigste nå er at Hilmi får visum, at han kommer seg til Norge og at han trives. Det vil jeg se først, før jeg starter å legge planer. Og før jeg tenker på noe som helst skal jeg nyte babytiden jeg og Ella har sammen. En ting som jeg er hundre prosent sikker på er at jeg aldri kommer meg tilbake til skolebenken. Hvis jeg skal ta utdanning, må det bli over nett. Ellers må jeg jo så klart skaffe meg en heltidsjobb uten utdanning.

Jeg vil selvfølgelig at ho skal behandle oss med respekt, og vite at det er vi som bestemmer. Men samtidig vil jeg ikke være for streng mot ho, og jeg vil at vi skal ha en morsom og god tone.

Hva er det beste med Tyrkia? (Utenom Hilmi)
Det beste med Tyrkia er varmen, folka og prisene på alt mulig.

Har du vært i Oba før? Isåfall, har du handla klær på Scarface?
Ja, jeg har vært i Oba noen ganger. Ja, jeg tror faktisk det! Husker hvertfall navnet.

Hvilken bydel liker du best av Alanya, og hvorfor?
Mahmutlar. Fordi det er her vi bor. Fordi det er mye roligere enn inne i Alanya sentrum. Og hvis vi vil ha litt liv, er det ikke verre enn å ta bussen inn.

Hva skal ungen hete?
Ella Kalmoe Aktas.

Når har du fødselsdato?
24 Desember 1992.

Når har Hilmi fødselsdato?
24 August 1984.

Er dere religiøse?
Halvveis. Jeg bryr meg mest om tradisjoner innenfor religion, og tror at Gud er der på en eller annen måte. Men ikke noe særlig mer enn det. Hilmi tror også på Gud, men følger ikke ramadan og sånt. Så vi er ikke ekstremt religiøse noen av oss egentlig.

Vil dere ha flere barn?
Etterhvert, ja. Jeg tror hvertfall det nå. Kan hende det blir annerledes når rampeprinsessa vår kommer ;)

Hvor mange ganger har du vært i Tyrkia?
Ti.

Yndlingsfilm?
Eclipse.

Yndlingssang?
Har ingen egentlig..

8 kommentarer

Plommeline

07.10.2010 kl.16:28

Du er bare så fantastisk flink til å skrive Katrine, så kommer ånden over deg en gang, med tanke på utdanning, så bruk sråket ditt! Du er flink!

Jeg som kjenner deg mye og Hilmi litt, sitter med tårer som renner nedover kinnet når jeg leser om dere. Jeg gleder meg til å følge dere. Bli kjent med lille Ella. Du er voksen og reflektert og dette vil du klare bedre enn noen annen. -Tru meg ,-)

Lykke til. Sagt det noen ganger før :-)

Jeg hygger meg med bloggen din jeg. Herlig du!

Klem fra Plommeline.

KristineAmalie

07.10.2010 kl.17:09

Er ganske enig med det med at norske gutter kan være akkurat det samme, men nå er jo det sånn for mange tyrkere er det kulturen deres, dette vet jeg godt siden jeg har reist til tyrkia siden jeg vare liten og jeg kjenner utrolig mange i tyrkia og i norge. Og med hun i sverige, tror du ikke jeg har prøvd ? tror du ikke familien har prøvd ? Vi har prøvd det meste, men det vi får ikke hun tilbake igjen til norge, vi prøvde og hjelpe hun og redd hun og barna, vi fikk hun nesten til norge en gang, men han ringte politiet og sa hun rømte med barna, vi kan få hun tilbake igjen, men hun kan ikke forlate barna aleine med han !

Caroline Stene

07.10.2010 kl.19:02

Jeg synes Katrine er flink til å svare på spørsmålene og vet at det kommer mange skeptiske meninger om dette, men jeg synes det går litt langt å hele tiden kommentere her og skrive til Katrine om hva som har skjedd andre som har vært sammen med noen fra ett annet land.

Ja, det er ting man bør ta i betraktning når man forplikter seg til noen fra et helt annet sted enn oss, men det er faktisk like mange norske menn og gutter som mishandler sine "kjære"!! Tenk på at Katrine faktisk er gravid dere, og fordi om hun er -og virker sterk er man ganske mye mer følsom som gravid og det synes jeg noen bør ta hensyn til!

Katrine burde ikke tenke på alt det noen slenger ut her, men om fremtiden hun skal skape for

-og sammen med lille Ella og Hilmi! Hun har nok å tenke på fra før av, så vis litt respekt dere unge jenter som skriver mye dere har hørt av noen som igjen har hørt det av andre osv.

Vi som kjenner Katrine har alltid visst at Katrine kom til å bli en ung mor da hun alltid har gitt uttrykk for det. Jeg synes hun har vokst utrolig mye siden hun fikk vite om Ella og har overrasket hvertfall meg positivt med tanke på hvilke planer hun har for fremtiden med sitt barn og mann!

Jeg var selv ung da jeg ble mamma for første gang og mener jeg gjør en MINST like bra jobb med sønnen vår, hvis ikke BEDRE enn de som er mange år eldre enn meg.

Vi har en god økonomi og ett hjem hvor vårt barn ikke mangler noe!

Det håper/tror jeg også at Katrine kommer til å oppnå for sitt barn!

Klem fra en familievenn av Katrine

Silje Jørgensen

07.10.2010 kl.23:19

Kristine Amalie: Synes du er litt voldsom i måten du uttaler deg på. Synes det er trist å høre om venninnen din og hvordan hennes mann har forandret seg og er mot henne, men det betyr jo ikke at ALLE tyrkere er sånn. Jeg er selv sammen med en tyrker, men har vært heldig. Jeg tror ikke Katrine hadde giftet seg og ventet barn med Hilmi om hun ikke var 100 % sikker på at han var til å stole på og var den han utga seg for å være, hvis du forstår. Ja, det er jo mange som er "bad guys", men man kan ikke gå rundt å være overhysterisk heller, som Katrine skriver. Det er heller ikke bare tyrkere som kan være dårlige menn, det finnes slike folk over hele verden. Mener ikke å være frekk eller noe, men man kan ikke dra alle under en kam.

Lillian;Benjamin og Anders

08.10.2010 kl.14:55

Kjære kusinen min og alle som leser hennes blogg!

Når Katrine er i Tyrkia savner vi henne veldig, og setter stor pris på at vi kan følge hverdagen til henne og Hilmi ( som er en fantastiks mann)gjennom bloggen! Katrine er en kjempesterk jente som deler sine tanker og hverdager med dere alle! Da synes jeg det er så trist at jeg stadig leser historier eller kommentarer som er så negative! Jeg er helt enig i det Caroline skriver, la nå Katrine få være i fred med alle de "dårlige historiene" o.s.v. Jeg fikk barn i voksen alder, men tviler ikke ett eneste sekund på at Katrine kommer til å bli noe annet enn enn fantastisk mor!!!! Dere skulle alle sett hvordan hun er mot mitt barn og de andre små i vår familie. Og Hilmi... han var helt sinnsykt nydelig mot vår sønn Benjamin når vi var hos de iTtyrkia i sommer!!!! Benjamin sanver de begge to når de er der nede og snakker om de nesten hver eneste dag....

Så til dere alle som tiviler på Hilmi sine hensikter...... tror dere ikke at en 4åring hadde gjennomskuet hans hensikter? Dere veit vel alle at barn ser og kjenner følelser bedre enn vi voksne gjør? Vi voksne har lett for å bare se det ytre, men små barn kjenner mer på kjemien og følelsene.....de har lettere for å se om mennesker er falske eller har andre hensikter enn de sier de har.

Det er gøy å se at folk engasjerer seg, men tenk litt på andres følelser......vær så snill :) :)

Vi er veldig glad i dere verdens beste !!!!!!!

Klem fra Lillian, Katrine sin kusine

KristineAmalie

08.10.2010 kl.17:21

Jeg har opplevd så pass mye når det gjelder tyrkere og blir rett og slett redd når jeg ser noen hive seg ut i det på en måte, hvor lenge har katrine kjent hilmi ? et år? og allerede er gift og skal ha barn ? Jeg har ingenting i mot hun eller hilmi, men jeg snakker om erfaring og vil ikke at det jeg vet skjer med folk jeg kjenner og ting som har skjedd med meg. Folk gjør som de vil, men jeg vil selv ikke at folk skal havne i de samme situasjoene som meg, unner ikke det noen, visst hun stoler på han så er det bra for henne ! og håper alt går bra med henne og barnet ! Har snakket med hilimi og han virker som en kjempe kar :) Men vil bare at folk skal vite du vet aldri ! De har en helt annen kultur enn oss, og den går faktisk ut på det !

Katrine

09.10.2010 kl.00:30

KristineAmalie: Jeg har kjent Hilmi i ett og ett halvt år. Greit nok, det er kanskje tidlig å få barn og gifte seg etter det. Men jeg tror ikke vi hadde stått på noen annen plass om ett år til. Vi elsker hverandre, og jeg er sikker på at Hilmi kommer til å bli verdens beste pappa for Ella vår. Så hvorfor vente? Synd at du tydligvis har opplevd noe fælt med en tyrker, men det vil ikke si at det kommer til å skje med meg. Jeg syns ikke det er noe hyggelig å høre på at folk er så jævlig skeptiske til kjæresten min. Jeg vet aldri, men jeg hadde aldri visst det med en norsk mann heller. Hva mener du? At kulturen dems går ut på og slå?

Nadia

09.10.2010 kl.16:03

Jeg syns du er så flink til å svare folk, selv de som prøver seg på å være spydige eller påpeke at han er sååå mye eldre enn deg osv. Jeg hadde ikke takla å få de samme spørsmålene om og om igjen, men du tar det så rolig. Tror du kommer til å bli en flott mor, til tross for ung alder :)

Skriv en ny kommentar

hits