Svar på spørsmål

Hadde dere planlagt å bli gravide nå?
Nei, jeg skal ikke si at det var planlagt. Men vi er veldig, veldig glad for det uansett. Abort var aldri ett alternativ, og h*n er hjertelig velkommen!

Hvordan blir det nå da? Får Hilmi visum?
Hilmi får mest sannsynligvis besøksvisum (3 mnd i Norge). Vi kan jo aldri være 100% sikkre på at vi får det, men jeg er ganske sikker. Så da kommer han hit i førsten av Desember, og blir her til slutten av Februar. Babyen vår kommer forhåpentligvis i slutten av Desember eller førsten av Januar, så da får Hilmi vært med på fødselen. Etter det tenker vi å gifte oss neste år, og en stund etter babyen er født skal jeg skaffe meg en heltidsjobb, og deretter søker vi om familiegjenforening slik at Hilmi kan komme hit for alltid.

Hva var reaksjonen til Hilmi og foreldrene dine når du fortalte det? Og hvordan fortalte du det?
Jeg fortalte det jo til Hilmi med en gang når jeg ikke fikk mensen. Jeg har veldig regelmessig mensen, og det er noe "galt" om den ikke kommer akkurat på dagen. Jeg fortalte Hilmi at jeg trodde jeg var gravid, siden jeg hadde kjent andre tegn også. Han ble super glad, og turte egentlig ikke håpe. To dager senere fikk jeg kjøpt meg en test. Jeg satt på dataen og snakket med Hilmi på Skype. Jeg gikk på badet og tok testen, og tre sekunder senere visste den to streker. Jeg løp inn på rommet, og bare smilte til Hilmi. Han skjønte da at det var ett lite frø i magen min, også begynte tårene å renne på han, mens han hadde verdens største glis smurt utover ansiktet.

Jeg gråt da jeg fortalte det til mamma og pappa. Ikke fordi jeg ikke var glad for at jeg var gravid, men fordi jeg var redd for hvordan de ville reagere. Jeg visste innerst inne at de aldri ville blitt sure, og at de støtter meg uansett. Men likevel var jeg nervøs over hvordan de ville ta det. Jeg sa til mamma "du skal bli mormor". Ho kom rett bort til meg og bare holdt rundt meg lenge. Ho spurte om jeg gråt fordi jeg var lei meg, eller fordi jeg var redd for å fortelle det. Jeg fortalte at det var fordi jeg var redd for å fortelle det. Jeg fikk også sagt at "abort er IKKE noe alternativ". Mamma sa bare at "nei, da snakker vi ikke noe om det. Det her fikser vi, Katrine".

Pappa var på jobb da jeg fortalte det til mamma. Så jeg måtte fortelle det til han når han kom hjem. Da var jeg enda mer nervøs, og klarte ikke si det selv. Camilla sa det for meg. Tror det kom som ett sjokk for han, men han tok det veldig bra uansett. Han sa også at "det er ikke verdens undergang, og dette her fikser vi". Jeg kunne ikke fått bedre foreldre! De er de beste i hele verden. De støtter meg uansett, virkelig. Og det setter jeg så utrolig stor pris på.

Skal du oppdra barnet alene, i og med at Hilmi ikke har fått visum?
Ja. Han skal komme på besøk, og vi skal dra ned til han på besøk. Men jeg blir jo mye alene de første årene.

Hvordan føles det å være gravid når du bare er 17 år?
Det føles helt fantastisk! Jeg elsker å være gravid, og nyter det. Har sikkert mye mer energi enn en 40 åring ville hatt, så jeg ser ikke det negative i det hele tatt.

Gruer du deg til fødselen?
Ja! Klart jeg gjør det..

Er Hilmi ferdig i militæret?
Ja. Hilmi er blind på det ene øyet, så han var bare der i 1 mnd. Men det er fullført.

Hvordan blir det når ungen blir født, kommer han dit eller flytter du nedover?
Jeg har ingen planer om å flytte til Tyrkia. Det vil jeg virkelig ikke, så Hilmi skal komme hit.Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg til å bli mamma. Jeg gleder meg til hver eneste dag sammen med mitt barn som jeg elsker høyere enn noe annet. Jeg gleder meg til å se Hilmi som pappa. Jeg gleder meg til å ha ett ansvar, en liten person å ta vare på. Og det å vite at h*n trenger meg hele tiden.

Hva gruer du deg mest til?
Jeg gruer meg til fødselen. Jeg gruer meg til våkne netter.

Hva blir navnet? Norsk eller tyrkisk?
Vi har ikke helt bestemt oss enda. Det blir dobbelnavn, så vi skal ha ett tyrkisk og ett norsk navn. Vi har tenkt på Emine og Emir som de tyrkiske navnene. Blir det gutt, får han mest sannsynlig navnet Emir Andreas. Emir fordi jeg syns det er veldig fint. Også er det tyrkisk, men ikke for dumt for å bruke i Norge. Andreas fordi det også er ett fint navn, og fordi morfaren min het Ivar Andreas ♥
Vet ikke helt hva det norske navnet skal bli til Emine, men det blir nok noe på A.

Er Hilmi muslim? Hvilken religion skal barnet tilhøre?
Ja, Hilmi er muslim. Barnet skal døpes i norsk kirke. Hilmi skal lære h*n om Islam og h*n kan når som helst velge å melde seg ut av kirken hvis h*n vil det.

Når, hvor og hvordan skal dere gifte dere?
Vet ikke. Har ikke alle planene klare enda..

Hvem var den første du fortalte det til?
Hilmi så klart.

Hvor langt var du på vei da du fant det ut?
4 uker.

Skal dere gifte dere før du skal føde?
Nei. Jeg er jo ikke 18 enda, så det skal vi ikke. Vi skal ha en bryllupsfest i Konya (hjembyen til Hilmi) i September. Men vi gifter oss ikke på papiret før til neste år.

Er du mye kvalm og sånn?
Heldigvis ikke nå lenger. Har slitt en del med det i 2 mnd nå, men nå begynner det å gå over. Når jeg var i Tyrkia spiste jeg ikke stort. Hadde heldigvis mamma Maylen der, som passet på at jeg fikk i meg litt mat ;)

Er det noen av vennene dine/familien din som syns dette er dumt?
Ikke som de sier ut høyt hvertfall. De er verdens beste personer.

Er dere sikre på at Hilmi får visum til ungen blir født?
Nei, vi er ikke sikre på det. Men jeg tror vi får det.Stoler du på at Hilmi kommer til å støtte deg igjennom dette?
Selvfølgelig gjør jeg det! Jeg lurer på hva slags spørsmål dette er.. Hvis jeg ikke hadde stolt på at Hilmi kom til å støtte meg gjennom dette, så hadde jeg for det første ikke vært forlovet med han nå. Og da hadde jeg ikke hatt sex med han heller. Hilmi er den mannen jeg elsker. Han er den jeg vil skal være far til mine barn. Vi skal gifte oss, og selvfølgelig stoler jeg på at han støtter meg. For alltid.

Hvor gammel er Hilmi?
Tror jeg burde skrive det i headeren snart, haha. Han er 25 år.

Det var jo egentlig spørsmål om meg, Hilmi og babyen jeg skulle svare på i denne omgang, men hvorfor ikke ta noen fler?
Hva tenker du videre ang utdannelse?
Jeg har hvertfall ikke planer om å ta noe som helst utdannelse i nærmeste fremtid. Jeg tenker å få meg fast jobb så fort som mulig, for å få Hilmi hit.

Yndlingsfilm?
My sister's keeper.

Hvem er din aller aller beste venn på denne jord?
Maylen!

Salt eller søtt godteri?
Salt.

Yndlingssang? Yndlingsband?
Har i grunn ingen. Hører på forskjellig hele tiden.

Ditt beste minne? Ditt verste minne? Ditt flaueste minne?
Mitt beste minne må jeg nesten si er da jeg så to streker på graviditetstesten. Det var en helt syk følelse, og å se at Hilmi ble så sinnsykt glad var enda bedre!

Mitt verste minne er når morfaren min plutselig var helt borte fra meg.

Mitt flaueste minne.. Hmm, den var vanskelig. Har i grunn aldri opplevd noe skikkelig, skikkelig flaut. Kanskje da jeg gikk med dopapir under skoen på skolen. Haha, det var pinlig.

Har du noen gang gjort noe du angret på?
Egentlig ikke. Ikke sånn store ting liksom..

Hvis du kunne reise hvor du ville på denne jord uten å tenke på penger, hvor ville du dratt? (Alle steder utenom Tyrkia)
Oi, den var vrien. Første jeg tenkte var jo så klart Tyrkia. Kunne jeg hatt med meg Hilmi? Hehe.. Kanskje London, Paris eller Hawaii.

Vil du si at du er en pappajente eller mammajente?
Har alltid vært veldig avhengig av begge mine foreldre, så må nok si begge!

11 kommentarer

Lillian;Benjamin og Anders

22.06.2010 kl.22:20

Får helt tårer i øya jeg altså. Så flink du er verdens vakreste. Stolt av deg!!!!!!

Sinnsykt glad i deg......

KLEM :)

Helene

22.06.2010 kl.23:13

Du er så søt, Katrine! Du kommer til å klare dette utrolig bra og bli ei kjempegod mor :)

cathrinevoreland

23.06.2010 kl.00:21

Du er flink Katrine! :)

Og så tenker du så positivt! :) <3

Lykketil videre med alt i fremtiden! :D

Er så glad på deres vegne!

<3

Celine

23.06.2010 kl.01:12

hah får tårer i øynene jeg.. :p

Ellen Ophaug

23.06.2010 kl.13:15

Hei, Katrine! Gratulerer så mye! Og fin blogg du har :) Vil bare høre om du er oppmerksom på at vi har lenket bloggen din i blogglisten vår på www.f-b.no? Vi kommer fremover til å løfte frem enkelte blogger som vi følger, det vil si at vi legger ut en teaser med lenke til bloggen når vi finner spesielle innlegg. Din blogg er særlig aktuell å legge på vår barne- og ungdomsside som heter Mosh Pit. http://www.f-b.no/barne-og-ungdomsside

Dersom vi skulle komme til å lenke til din - er det i orden at vi bruker et bilde fra bloggen din sammen med lenken?

Lykke til - og ha en super dag!

Beste hilsen

Ellen - brukerkontakt i Fredriksstad Blad

Maylen Aaseby

23.06.2010 kl.16:20

Får ikke sagt hvor glad jeg er for at jeg skal bli tantee! :-D Du må jo skrive at jeg var den andre du fortalte det til da!! Er litt stolt av det se, hoho

♥ Hvem er din aller aller beste venn på denne jord?

Maylen!

Søtesøte deg, du er den aller aller beste vennen min også :*

Linn H

23.06.2010 kl.17:25

Stolt av deg Katrine!!

haha, husker det med dopapiret!

Klem Linn:D

Glad i deg <3

Rikke Sofie

23.06.2010 kl.20:21

Må si eg fikk litt tårer når eg leste disse spørsmålene, håper det går bra med dere videre:)

Katrine

23.06.2010 kl.22:37

Ellen Ophaug: Tusen takk for det :) Ja, jeg vet at jeg er lenket der! Og det er jo utrolig gøy :) Det er helt greit at dere bruker et bilde fra bloggen ja, hvis det skulle bli aktuelt.

Ellen Ophaug

28.06.2010 kl.15:37

Supert, Katrine, da legger jeg deg til i listen vi kan hente fra.

Ha en strålende dag!

Beste hilsen

Ellen
Gratulerer så mye, søta:)

Skriv en ny kommentar

hits